IPTV

72474473

Çfarë është IPTV dhe VOD?

IPTV (Internet Protocol Television) është një sistem ku shërbimi televiziv dixhital trasmetohet nëpërmjet internetit duke përdorur IP(Internet Protocol). Kanalet dhe programet trasmetohen  në grupe me anë të një lidhjeje me band të gjerë trasmetimi (broadband), dhe jo  përmes rrjeti kabllor apo trasmetimeve ne  formate konvencionale.

Stream-et,te cilat janë paketat audio video të koduara,enkriptohen nëpërmjet internetit dhe transmetohen nëpërmjet nje paisje Set-Top-Box dhe një abonimi aktiv.

Video On Demand (VOD) është  sistem që lejon përdoruesit për të zgjedhur përmbajtje audio ose vidieo të tilla si filma te cilat ofrohen nga kompania , ne cdo kohe , në vend që ti shikojnë në një kohë të caktuar nga programacioni i kanalit televiziv.Teknologjia IPTV është përdorur shpesh për të ofruar shërbimin Video On Demand për televizionin ose kompjuterin tuaj personal

Tele Co Albania sjell së shpjeti për të gjithe abonentët familjar dhe të apasionuarit pas teknologjisë së fundit sherbimin IPTV dhe  VOD.